Poradňa Nikon AF-S 18-200mm f/3.5-5.6G DX VR II

Autor: | Vložené: 22.04.2017 000 21:29 | Témy: Poradňa Nikon AF-S 18-200mm f/3.5-5.6G DX VR II

Veľký cenový rozdiel objektívu NIKON 18-200

Prečo Váš objektív stojí viac ako 800 € oproti tomuto? https://www.hej.sk...

  • FOTOLAB

    FOTOLAB

    24. apríla 2017 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    Dobrý den

    Ide o dva rozdielne objektívy, v prípade objektívu od Nikonu ide o špičkovú kvalitu optiky s kvalitným stabilizátorom obrazu druhej generácie. V tomto objektívu je použitá vysoko kvalitná optika aby sa eliminovala vada objektívu pri tak veľkom rozsahu zoomu. Je potrebné aby na výslednom obraze v každej polohe zoomu bola kvalita na vysokej úrovni.

    V prípade objektívu od Tamronu ide o alternatívnu lacnejšiu verziu v tom istom rozsahu zoomu 18-200mm. Samozrejme pri tomto objektíve je kvalita výsledného obrazu úplne na inej úrovni, hlavne pri väčšom rozsahu zoomu ako napríklad 100-200mm sa kvalita a ostrosť stráca a optika nie je až na takej vysokej úrovni ako v prípade Nikon objektívu. Objektív tak kvalitne nespracúva rôzne odlesky, bočné svetlo, protisvetlo....

    Akonáhle nevyžadujete optiku na špičkovej úrovni a vaše nároky sú nižšie, kludne môžete investovať do Tamronu, V prípade Nikon verzie, ktorá je drahšia budete mať istotu vysokej úrovne vo všetkých rozsahoch zoomu.

    Váš Fotolab.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.