Poradňa Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX

Autor: | Vložené: 08.09.2013 000 22:25 | Témy: Poradňa Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX

Vhodný pre Nikon D5000?

Uvažujem o kúpe pevného objektívu, som fotograf amatér, najprv som premýšľala, že si kúpim Nikon 50/F1.8 AF-S G, no po prečítaní recenzií a popisov som sa dočítala,že v kombinácii s mojou zrkadlovkou(D5000) bude fotitť ako 75mm objektív, čo v podtstate neviem či je dobré alebo veľmi zlé.. preto začínam uvažovať nad týmto objektívom 35mm f/1.8G AF-S DX, lebo v kombinácii s mojou zrkadlovkou by mal fotiť približne ako 52mm objektív. Chápem správne? Moja zrkadlovka nemá v tele vstavaný motorček, preto by som si musela v kombinácii s týmto objektívom zaostrovať ručne?
Pre ktorý z objektívov by som sa mala rozhodnúť?
Ďakujem veľmi pekne za rady.

  • Anonymný používateľ

    Anonymný používateľ

    10. septembra 2013

    Ano, s tym objektivom je to po prepocitani crop faktorom 52 mm co je vlastne priblizne zaber aky ma ludske oko. Tolko teoria. Ta 35 ka ma este navyse motorcek ostrenia co je pre Nikon 5000 nutnost ak neuvazujete ostrit rucne. Je urcena No a nakoniec je tu este prakticke uplatnenie. 35 ka je univerzalnejsia, ma vacsi uhol zaberu, tj. na fotke sa da zachytit a zobrazi vacsi priestor. 50 ka je viac urcena na portrety ale navyse je mozne ju pouzit aj u plnoformatovych fotoaparatov, tj. v buducnosti po prechode na vysiu triedu fotoaparatu nebude treba menit aj objektiv. Pokial ide o kvalitu vystupu, su si dost podobne, Ja som sa rozhodol pre 35 ku a som velmi spokojny. Ale :-) chcelo by to 1,4 ku .....

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • Gabriel Pavlík - Panorámy Slovenska

      12. novembra 2013 - Gabriel Pavlík - Panorámy Slovenska

      Odporúčam Nikon 50mm/F1,4
      Je síce oveľa drahší, no kresbou neporovnateľne lepší.

      https://www.facebook.com...


    • Martin

      18. decembra 2013 - Martin

      DX objektívy vám uvádzajú ohniskovú vzdialenosť už prepočítanú na veľkosť FF čipu, teda pri DX objektívoch neplatí že ohnisková vzdialenosť je ohnisko x 1,5, ale platí uvedená ohnisková vzdialenosť.
      Ohnisko x 1,5 by platilo pri FX objektívoch od nikonu.


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.