Poradňa Tamron AF 18-200mm f/3,5-6.3 Di-II XR LD Canon Aspherical (IF)

Autor: | Vložené: 09.01.2012 000 17:20 | Témy: Poradňa Tamron AF 18-200mm f/3,5-6.3 Di-II XR LD Canon Aspherical (IF)

Postacuje svetelnost 3,5 v horsie osvetlenom prostredi?

Chcem sa popýtať na svetelnosť, pretože ma mnohý upozorňujú,že mám pozerať hlavne na svetelnosť a to aspoň f2,8. Fotím väčšinou vo vnútri pri slabšom osvetlení, preto ma to trošku odrádza...ďakujem za každú radu!

  • foto.kompletne.sk

    foto.kompletne.sk

    10. januára 2012

    okrem svetelnosti objektivu je dolezita aj citlivost samotneho tela fotoaparatu a moznost jej nastavenia a regulacie. Napiste aky mate aparat. Ak fotografujete napriklad v RAW formate da sa aj na prvy pohlad z tmavej zasumenej fotografie spravit dodatocne perfektna.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (2)
    • Nie
    • Janula

      11. februára 2012 - Janula

      Prepáčte, že sa ozývam až teraz....vlastním fotoaparát Canon500D, veľmi by som si chcela zakúpiť nejaký objektív na krajinky. V Alze som si objednala pred tromi týždňami canon 70-200L, no dodnes ho nemám a už mi ho iste ani nepošlú...len nechápem, načo ponúkajú tovar, keď o zákazníka nemajú záujem. Niekoľko krát som im volala, písala a stále nič. Som z nich sklamaná! Ale možná by som bola sklamaná aj z objektívu, kto vie??? Snáď mi poradíte Vy :-). Rozhodovala som sa medzi týmto Canonom a medzi Sigmou70-200,f2,8. Čo by ste mi poradil Vy? Dakujem Vám vopred za Vašu odpoveď!!! Jana


    • foto.kompletne.sk

      11. februára 2012 - Oficiálny zástupca obchodu foto.kompletne.sk

      No tak to je ozaj ťažko povedať. Sigma má tiež svoje klady ale aj ten Canon je super. Sigma je taký trochu robustnejší objektív a má udávanú lepšiu sveteľnosť, ale výsledkovo je ten Canon asi rovnocenný dokonca by som povedal že je aj lepší. Určite by som ale nedoporučoval Tamron, sú to dosť labilné objektívy a doslova aj pri menšom ťuknutí o zem, o strom sa doslova vo vnútri rozsypú.


    • Jana Laššanová

      12. februára 2012 - Jana Laššanová

      Veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď, veľmi mi pomohla, ste chlap na mieste!!! Ešte raz ďakujem!!!
      Už len keby mi prišiel z tej Alzy:-(
      Respektíve neviete mi poradiť, kde by som si ten Canon mohla zakúpiť na splátkový systém? Keďže hotovosť je to dosť vysoká...
      ďakujem


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.