Najnovšie recenzie zo sekcie Objektívy
- V transportnej polohe malý a skladný
- Kvalita fotiek lepšia ako setový pancake
- Ovládanie zoomu je mechanické, nie elektronické
- Som zvyknutý na Sigma a Canon objektívy a u tohto treba otáčať prstencom opačným smerom (podobne ako u Tamronu) - je to trocha nezvyk. A trocha nelogické - je to ako keby ste u vodovodného kohútiku pridávali prietok otáčaním po smeru hodinových ručičiek.
- Pred použitím je potrebné objektív vysunúť do "pracovnej" polohy z ktorej ho ľahko pretočíte do transportnej polohy a vtedy fotoaparát začne hlásiť chybu. Nejaká forma účinnejšia blokovania by sa zišla. Je tam ľahký doraz asi formou guličky zapadajúcej do priehlbne. Ak si človek nezvykol na opačné otáčanie prstencom ako ja, večne ten doraz ľahko preskočí.
Mám mikro 4/3 ako cestovnú náhradu full frame zrkadlovky, takže všetky drobné nedostatky chápem ako daň za malý a ľahký fotoaparát + výbavu, ktorý môžem vláčiť všade. A s týmto objektívom je to podobné. Vždy lepšie ako mobil.
- svetelný objektív
- malý je, veľmi ľahký
- nenašiel som zatiaľ
top prime lens na MFT zariadenia :)
- Dobrá cena ,a rýchle dodanie tovaru.
- rychla odozva AF
- super produkt
Reakcia obchodu SmartWear.sk
teší náš, že ste spokojný :-)
Keby bolo treba s čímkoľvek poradiť sme Vám plne k dispozícii.
S pozdravom tím SmartWear.sk
- Rýchle ostrenie
- Tiché ostrenie
- Časté aktualizácie firmwaru
- Vysoká ostrosť od F2.0
- Kovová konštrukcia
- Kovová slnečná clona
- Krytky a vrečúško v balení
- Malá zmena ohniskovej vzdialenosti pri ostrení
- Vinetácia pri F1.4
Odporúčam na fotenie aj natáčanie videí.
- Anamorfak je anamorfak
- rýchlosť ostrenia
- slušná kresba a ostrosť
- univerzálnosť použitia
- nízka hmotnosť
- výraznejšie obrazové chyby (vinetácia, distortion, chromatická aberácia), čo sa ale v tejto cenovej kategórií a pri takomto ohnisku dá očakávať (pri fotkách sa dá tento problém jednoducho fixnúť pár kliknutiami, napríklad v Lightroome)
v rámci Sony E Mount bol toto môj prvý objektív. na predchádzajúcom fotoaparáte Panasonic G80 som používal objektív s ohniskom 25mm (ekvivalent v prepočte na Full Frame: 50mm), no veľakrát mi chýbalo niečo trochu širšie a niečo dlhšie (užšie), preto som sa teraz rozhodol nad kombináciou objektívov Sony 35mm a Sony 85mm. ohnisko 35mm je veľmi univerzálne a prirodzené, približuje sa asi najviac tomu uhlu, čo vidí ľudské oko. dá sa tak použiť od reportáže až po portréty, ktoré sú v tomto ohnisku dosť kreatívne a ani tak výrazne nedeformuje postavu či tvár ľudí. osobne je pre mňa toto ohnisko dolná hranica, keďže nemám veľmi v obľube príliš široké zábery, aj keď v určitých prípadoch by sa aj takýmto objektívom našlo využitie, no široký záber preferujem v rámci 35mm ohniska. váha tohto objektívu je naozaj veľmi nízka, až pôsobí dojmom "plastovej hračky", no je to seriózne sklo, ktorého kúpa sa v pomere ceny a kvality určite oplatí. rýchlosť ostrenia je ako pri všetkých natívnych sklách od Sony na vysokej úrovni a odpad v podobe neostrých fotiek je naozaj minimálny. určite však stoja za pozornosť aj objektívy v tomto ohnisku od iných výrobcov, ako je napríklad Samyang, keďže každý objektív ponúka niečo iné a je na každom, čo mu viac vyhovuje a čomu dá prednosť.
- kvalitný objektív
- pomer cena / kvalita
- natívne sklo Sony
- rýchlosť ostrenia
- slušná kresba a ostrosť
- minimálne obrazové vady
- výborný doplnok k širšiemu ohnisku (napr. 35mm)
ide o môj prvý objektív tohto ohniska, na ktoré som sa už dlhšie chystal, keďže mi v rámci portrétov chýbalo, a s mojim Sony 35mm f1.8, oproti ktorému je o niečo ťažší, sa krásne vzájomne dopĺňajú. na svoju cenu ide naozaj o kvalitné sklo, ktoré ničím neurazí. rýchlosť ostrenia je ako pri všetkých natívnych sklách od Sony na vysokej úrovni a odpad v podobe neostrých fotiek je naozaj minimálny. myslím, že za v pomere ceny a kvality nie je v rámci Sony E Mount lepší objektív s ohniskom 85mm.
Dobrá komunikácia s obchodom
- Rýchle vybavenie objednávky.
- Pridaná hodnota tohto objektívu je obrovská. Vysoká svetlosť a široké použitie, posúva fotenie do vyššej úrovne a naplno využíva kvalitu Olympus fotoaparátu.
Nič
- Cena/výkon
- Skvelé materiály
- Ostrosť na f1.4
- Absencia autofocusu (da sa ale kupit aj autofocus verzia)
Za tú cenu skvelý objektív, ak váš štýl fotenia nevyžaduje mať rýchle ostrenie tak určite odporúčam!
Hračka pre veľké deti .
- dobrá kresba, dobré výsledky napriek menšej svetelnosti
zatiaľ som ho neskúšal
- dobrý rozsah
- trošku horšia svetelnosť, ale pri tomto rozsahu je to OK
- Superostrý
- Rýchle ostrenie
- Podporuje telekonvertory 1.4x a 2x
Špička v rámci teleobjektívov pre M4/3, je to Leica v každom smere - objektív je superostrý aj na plnú dieru, má krásne farby a ostrí bleskovo aj s telekonvertorom (mám 1.4x).
- dobrá kvalita fotiek
Zobrazujem 381 - 400 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...18 19 [ 20 ] 21 22...25 Ďalšie »