Najnovšie recenzie zo sekcie Objektívy
- Rýchle ostrenie
- Ostrosť aj pri otvorenej clone
Neodporúčam nasadenie clony pri full frame, vidno ho v zábere.
Objektív je na amatérske fotenie v pohode .Uvidím po dlhšom používaní ako bude kresliť vonku.
- super lacný širokáč pre moje RP
- najlacnejší natívny R-kový objektív
- kompaktný a ľahký, s eos RP možnosť brať stále so sebou cca 600g (rp+rf50 1,8stm)
- za tú cenu super ostrý a presný
- trochu pomalý, ale za cenu cca 200 eur je to úplne v poriadku
- Super budget wide angle.
- Optická kvalita super. Hlavne v strede.
- Za tú cenu dosť dobré.
- Optické chyby sa dajú softvérovo kompenzovať.
- Skreslenie na okraji zorného poľa
- Veľmi silné barelové skreslenie (fisheye effect).
- Prítomná chromatická aberácia.
Za tú cenu super. Trošku tmavší, ako moje iné pevné sklá, ale pri tejto ohniskovej vzdialenosti mi to nevadí. Aj tak s ním fotím na f4 a tmavšie. Používam na fotenie architektúry a interiéru. Ak chcem všetko ostré, tak preto uzatváram clonu.
Pri ľuďoch treba dať pozor, aby boli vycentrovaní a moc ich to nezdeformovalo. To mi až tak nejde.
Keď otvoríte RAWko, tak vás prekvapí, o koľko je obraz horší od toho, čo ukáže preview. Moja R6 má zjavne profily objektívu dobre nastavené a všetko softvérovo povyrovnáva. Chvíľku mi tralo, kým som dostal in post geometriu na dobrú úroveň. Ale potom som už len kopíroval nastavenia na ďalšie fotky.
Za tú cenu veľmi dobré sklo. Čo sa Canonu málokedy stáva, že majú dobrú cenu na RF objektívy. :)
Super sklo na dennú prácu.
Ostrý univerzál čo vydrží roky v novej generácii RF...kvalita!
- kvalita
Kvalitný objektív
- maly , sikovny
- Ostrý ako britva
- Kvalita spracovania na vysokej úrovni
- Relatívne ľahký a kompaktný na to aký je kvalitný
- Utesnený voči poveternostným podmienkam
- Chýbajúci clonový krúžok
Rozhodoval som sa medzi touto Sigmou 56mm f1.4 a
Fujinon 50mm f2 a nakoniec vyhrala Sigma. Presvedčila ma výborná ostrosť objektívu s nulovou aberáciou a lepšia svetelnosť. Aj napriek tomu, že mi chýba clonový krúžok, ktorý je skvelou súčasťou ergonómie väčšiny Fujifilm fotoaparátov, tak to viem prepáčiť, pretože kvalita a ešte raz sa budem opakovat OSTROSŤ nemá podľa mňa konkurenciu v danej cenovej kategórii.
- F/1.4
- Vyborna kresba objektivu
- Pribaleny zadny ND filter
- Vyborna minimalna ostriaca vzdialenost len 12,5cm
- Len manualne ostrenie
Abolutna spicka v pomere cena/vykon - pozri vyhody
- Skvelý obraz, najmä na 28mm
- Rýchle a tiché zaostrovanie - aj na blízko
- Bokeh má lepší ako predchodca
- Hmotnosť, veľkosť, cena
- Výborný kontrast v protisvetle
- Záruka 5 rokov po registrácii
- Viac počuť mechanizmus clony
- Viac odleskov v protisvetle
Skvelý objektív za danú sumu. Výborný obraz, zaostrovanie a funkčnosť.
Pozadie vie rozostriť oveľa krajšie, ako predchádzajúca verzia. Mechaniku clony je počuť trocha viac, podobne ako na Sony GM objektívoch. Zaostrovanie funguje už od veľmi krátkej vzdialenosti a obraz je aj vtedy výborný.
cena+výkon
- Vynikajúci pomer cena/výkon.
- Rýchlo a ticho zaostruje. Ručné ostrenie v manuálnom režime presné, hlavne s pomocou vymožeností v EOS R6 a vyšších radách.
- Vynikajúci portrétový objektív.
- Nie je stabilizovaný, ale to vôbec nevadí, nakoľko v EOS R6 účinne stabilizuje systém IBIS.
- Nie je to žiadny kus lacného plastu.
- Je len pre, zatiaľ, úzky okruh zákazníkov vlastniacich R radu bezzrkadloviek.
Ak máte EOS R6, R5, R3 tak vrele odporúčam z dôvodu vysokej svetelnosti a vynikajúceho pomeru cena/výkon !!!
Kvalita ako som predpokladal.
dobrá kvalita.
Zatiaľ neodskúšaný v praxi. Ale konštrukcia a spracovanie dobré. Jednotlivé mechanizmy - clona, zaostrovanie, posuny tilt/ shift ... funkčné, s plynulým chodom.
Zobrazujem 201 - 220 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...9 10 [ 11 ] 12 13...25 Ďalšie »